galerie-ruimte remmelink-delft

EERDERE EXPOSITIES BIJ GALERIE RUIMTE REMMELINK

hanna-de-haan
hanna-de-haan
hanna-de-haan
hanna-de-haan
hanna-de-haan

HANNA DE HAAN | IN AANBOUW | 2023

grafisch kunstenaar Hanna de Haan deelt haar observaties, gericht op ‘datgene wat in aanbouw is’ in tekeningen en grafiek. Haar fascinatie: de stad die nooit af is, het stedelijke decor dat voortdurend verandert, verschuift en bepalend is voor de manier waarop wij ons daartussen bewegen. Snelle krassen in het hout ontstaan met eenzelfde directheid als de potloodlijnen op het papier. Het directe, zoekende en schetsmatige van de lijnen past bij een stad die nooit af is en voortdurend opnieuw wordt vormgegeven en ontworpen.


Centraal staat het altijd aanwezige spanningsveld tussen chaos (die een zekere vrijheid met zich meebrengt) en het verlangen naar orde en structuur.

paul-nassenstein
paul-nassenstein
paul-nassenstein
danne-van-schoonhoven
danne-van-schoonhoven
danne-van-schoonhoven

PAUL NASSENSTEIN & DANNE VAN SCHOOHOVEN | WORKS ON PAPER | 2022

Paul Nassenstein en Danne van Schoonhoven ontvingen gelijktijdig (1995) de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Karakteristiek voor het werk van Paul Nassenstein is het narratieve, de metaforen, de detaillering en de humor. De serie ‘kardinalen’ is gerelateerd aan het onderwerp kolonialisme en machtsverhoudingen. Kleurrijke portretten. Maar zijn de uitgedoste typetjes in mooie kleurtjes ook zo onschuldig?


Bij de werken van Danne van Schoonhoven is sprake van een hoge mate verzadigd zijn met een gevoel van weemoed: een zelfverklaard ‘state of mind’ van de kunstenaar.Weemoedigheid en overweging (‘wistfulness and consideration’): een state of mind, als gevolg van ons consumentenfeestje van de afgelopen 70 jaar en we geen idee hebben waar we moeten beginnen met schoonmaken en herstellen.

melle-de-boer
melle-de-boer
melle-de-boer
melle-de-boer
melle-de-boer
melle-de-boer

MELLE DE BOER | SOLO | 2022

Melle de Boer (Den Haag) studeerde in 1995 af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Sindsdien is zijn werk veelvuldig geëxposeerd, waaronder in de Kunsthal (Rotterdam). Zo rond 2018 tekent zich een trendbreuk af. Schilderijen nemen het over van figuratieve tekeningen. Er is ruimte voor oneffenheden en het onverwachte. De schilderijen neigen naar abstractie maar door gebruik van teksten en herleidbare vormen voldoet het niet aan de standaard definitie van ‘abstracte kunst’, wat juist weer bevrijdend werkt. 


Het werk van Melle toont een zoektocht die herkenbaar is. Gezien willen worden versus (veilig) verborgen willen blijven. 

arthur-stam-zeegezicht
arthur-stam-assemblage
arthur-stam-ciculaire
arthur-stam-enfant-terrible
arthur-stam-gist-en-spiritus
arthur-stam-kijkkast-opera-buffa

ARTHUR STAM | GIST & SPIRITUS | 2022


Kenmerkend voor het werk van Arthur Stam zijn de surrealistische, realistische en romantische elementen. Hij schildert, werkt met gemengende technieken en creëert wonderlijke kijkkasten. Eind jaren 70 rondde hij zijn opleiding af aan de Rotterdamse Akademie van Beeldende Kunst. 


'Gist en spiritus' verwijst enerzijds naar de Koninklijke Gist- en Spiritusfabriek (Delft) en anderzijds naar het Latijnse 'spiritus'. Arthur Stam heeft ruimt 30 jaar in Delft gewoond en elementen uit zijn schilderijen, collages en 3d werk zijn ontleend aan 'De Gist'. Het betreft niet alleen de letterlijke fabrieksvorm, maar ook het figuurlijke en associatieve. Het proces van omvorming, het vrijkomen van energie en warmte, fermentatie, het borrelen en gisten.

dan-xin-hao
rik-van-hazendonk-serendipity
rik-van-hazendonk-serendipity

RIK VAN HAZENDONK & DAN XIN HAO | 2022


Rik van Hazendonk over de essentie van schilderkunst: "In essentie is schilderkunst verf op doek, of verf op papier. De kracht van die combinatie ervaar ik op zijn best waar deze twee, verf en drager, bijna zichzelf schilderen zonder dat de schilder er teveel aan toevoegt. Een enkele lijn, of bijvoorbeeld een monochroom kleurvlak drukt zichzelf vanuit de gebruikte verf en in samenhang met de drager al in alle zintuiglijke rijkdom uit."


Dan Xin Hao is recent afgestudeerd aan de Luca School of Arts in Gent (Beeldhouwkunst). Zij zoekt in haar werk naar de raakvlakken tussen de Chinese en Nederlandse taal, cultuur en tradities. Het resultaat is de belichaming van een zoektocht naar deze verbintenis waarbij ze zich afvraagt welke objecten, vormen en kleuren identiteit representeren. 

jaco-van-der-vaart

DELFTSE KUNSTENAARS | 2021 



Een spontaan initiatief dat een nieuw begin van RuimteRemmelink inluidt. Na een sluiting van 6 jaar zijn we weer open. Met een expositie waar Ans de Groot, Simona Vergani, Wilma Keizer, Jaco van der Vaart, Hans Kuyper, Ria van Oosten en Mariska van den Enden aan mee werkten.

jaco-van-der-vaart
philippe-robeyns
ruimteremmelink-delft-galerie
chung-hsi-han
ans-de-groot
filip-van-kerckhoven
marjan-waanders
wilma-keizer
ruimteremmelink-delft-galerie
hans-kuyper
camiela-warringa
rolina-nell

BEKNOPT OVERZICHT 2010-2017


2010 - 2017


Onder anderen (in willekeurige volgorde) Camiela Warringa, Jaco van der Vaart, Rolina Nell, Simona Vergani, Margo Weijer, Marjan Waanders, Jacquem, Artur Stam, Annette Kouwenhoven, Chung-Hsi Han, Filip van Kerckhoven, Henk Bouwer, Philippe Robeyns, Halina Zalewska, Wilma Keijzer, Ans de Groot en Agnes Nagygyorgy.


Meer informatie over eerdere exposities via www.ruimteremmelink.nl.

jacquem-jaco-van-der-vaart
coen-de-jong
kunst-rai-amsterdam
galerie-ruimteremmelink-delft-gallery

KUNSTRAI, CONTEMPORARY ART FAIR (EERDER RAW ART FAIR) EN ART THE HAGUE


2013 - 2017


Camiela Warringa, Jaco van der Vaart, Hans Kuyper, Coen de Jong, Jacquem, Wilma Keizer, Henk Bouwer, Peter Dejong.