galerie-ruimte remmelink-delft

AGENDA GALERIE RUIMTE REMMELINK

jaco-van-der-vaart-galerie-ruimteremmelink-delft

7 juni t/m 13 juli 2024

Een verzameling schilderijen en tekeningen van

Ans de Groot | Maurice Braspenning | Edith Snoek | Rolina Nell | Remco Dikken | Udona Boerema | Astrid Moors | Debbie Voerman | Rik van Hazendonk




jaco-van-der-vaart-galerie-ruimteremmelink-delft

RuimteRemmelink gaat een samenwerking aan met Gallery Nono

Vanaf september 2024 zullen de galeries de ruimte op de Voorstraat om de maand afwisselen. Zo ontstaat er voor de kunstliefhebber een extra kijk op diverse kunststijlen die de beide galeries vertegenwoordigen.


Nu nog bij Gallery Nono Boekhorststraat 12, Den Haag:

Celebrate Summer - group show

05.07 - 28.07.2024

Opening 7 July 15.30 - 18.00 h.


photo: @_darjaesser_

Dans le jardin de voyageurs du temps

Kozo paper, organza peace silk, ink, yarn

65 x 16,5 x 11 cm, 2023




maurice-branspenning1
maurice-branspenning-Comeonin

1 t/m 22 september 2024

Maurice Branspenning

Tijdens het werkproces komen allerlei associaties naar boven, van ruimtes waar ik geweest ben, gezien heb, de kleuren, de geur, het gevoel. Ik ben 6 hoog in een flat opgegroeid. Dat was voor mij als kind een paradijs. Overal ruimtes waar je op onderzoek uit kon gaan. De lift. De etages. Maar vooral de kelderboxen onderin de flat. In sommige boxen konden we naar binnen, met een loper. Een groot avontuur. In onze eigen kelderbox hing een geur van benzine en olie. Mijn vader, die verzamelwoede had, had er allerlei potjes, dozen, boxen, verroeste spijkers en allerlei spullen en materialen staan. Ook stond er, onder een dik doek, zijn brommer, een RAP, met een stokvismotor. Die had een prachtig vaalblauwe en groengrijze kleur. Die startte ik soms stiekem, waarna de hele kelderbox blauw stond.

Als ik naar mijn oom en tante ging, die ook in een flat woonden, nam mijn oom mij altijd mee naar zijn kelderbox, zijn domein. Daar had hij altijd iets voor mij,wat ‘van de vrachtwagen gevallen was’.In de hoek stonden plastic 7-up flessen, waar ik niet uit mocht drinken. Pas later begreep ik dat daar jenever in zat.

De zelfgebouwde houten fishhouses in North Dakota, met gaten in de vloer,waar gasten ’s nachts met korte hengels vissen, bierdrinken en BBQ’en.Een wereld boven het ijs en een wereld eronder.

Ik voel het tapijt van de verouderde kamers in een leegstaand huis van een neef in Schotland, de geur van vocht en schimmel.

De kale, naar nat gips en rottend hout ruikende kamers, waar ik met plakkende kleren als stukadoor vertoefde. Om als beginnende schilder wat bij te verdienen. Een peertje aan het plafond waar een stukje plastic met tape om zat, omdat je anders onder stroom kwam te staan tijdens het stuken.

Dit soort beelden gaan door mijn hoofd uit als ik aan het werk ben.

jaco-van-der-vaart-galerie-ruimteremmelink-delft

29 september tot 27 oktober - Gallery Nono

jaco-van-der-vaart-galerie-ruimteremmelink-delft


Art The Hague van 2 t/m 6 oktober 2024

jaco-van-der-vaart-galerie-ruimteremmelink-delft

2 november tot 1 december 2024

Edith Snoek

Edith Snoek werkt aan verschillende series. Vooral bekend zijn haar meisjes en jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, schoonheid en vervreemding zijn haar uitgangspunt. Dit bereikt ze vaak door meerdere bijna identieke “portretten” naast elkaar te schilderen. De modellen zijn geen echte personen, maar door de manier van schilderen zijn ze abstract en universeel. Ze lijken onderkoeld, in gedachten, dromerig, in zichzelf gekeerd.

Sinds Edith in 2019 in Zeeland is gaan wonen en werken, is ze landschappen gaan schilderen. Door Corona had ze alle tijd om lange wandelingen te maken, het landschap te verkennen en al haar indrukken op doek te zetten in haar atelier. Er ontstonden stille doeken, vaak breed en leeg. Soms met mensen, soms niet. Kwetsbaarheid is ook hier het thema.

Naast de inhoudelijke kant is Edith ook geïnteresseerd in het schilderkunstige aspect binnen haar werk. Ze schuwt het experiment niet, verf wordt pasteus aangebracht maar ook of geglazuurd in vele lagen. Schoonmaken, schuren, schrapen en breken zijn onderdeel van het proces. Haar kleurenpalet is bijna altijd “ton sur ton”. De serie Vrouwenportretten ontstond naast de landschappen. De meisjes werden jonge vrouwen, hun huiden een spel van verf.